Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Samaná - perla Karibiku

Za perlu Karibiku a jeden z nejkrásnějších krajů Dominikánské republiky, je považován poloostrov Samaná vybíhající ze severovýchodního cípu ostrova. Poloostrov protíná pohoří Cordillera de Samaná, jehož svahy porostlé kokosovými palmami, banánovníky a borovicemi, splývají na jedné straně s azurovými vodami zálivu Bahía de Samaná a na straně druhé s Karibským mořem.

Poloostrov Samaná rozkládající se na území 1036 kilometrů čtverečních nabízí nejen bohatství zeleně, ale také hezké pláže, blankytně modré moře, bohatý podmořský život a tropické ostrovy ve své bezprostřední blízkosti. Díky příjemnému tropickému podnebí je umožněna celoroční rekreace. Podél pobřeží vyrostlo mnoho hotelů té nejvyšší kategorie provozovaných španělskou hotelovou sítí Bahía Principe. 

Samaná, Dominikánská republika

Poloostrov Samaná objevil v lednu roku 1493 slavný mořeplavec Kryštof Kolumbus. Přivítání, které na poloostrově zažil, však nebylo jedním z nejpřívětivějších. Domorodí indiáni z kmene Tainů ho brali jako nepřítele, a proto jej doslova zasypali dávkou ostrých šípů. Kolumbus proto zátoku, v níž se vylodil, pojmenoval Golfo de las Flechas, tedy Záliv šípů. První bílí osadníci pak připluli na poloostrov až roku 1756 z Kanárských ostrovů a založili zde město Santa Barbara de Samaná, které neslo jméno po královně Bárbara de Braganza – manželce španělského krále Ferdinanda VI. Dnes je město běžně nazýváno zkráceně Samaná a je správním střediskem celého poloostrova, na němž žije asi 42 tisíc obyvatel. Město nabízí nejen příjemné ubytování, ale také restaurace, obchody, bary a možnosti zábavy.

Samaná, Dominikánská republika

Převážná část města byla přestavěna po požáru v roce 1946 a tak Samaná není z historického nebo architektonického hlediska nijak zvlášť atraktivní. Je však skvělým místem, odkud je možné podnikat lodní výpravy za pozorováním velryb keporkaků. V období od ledna do března připlouvá do zdejšího přístavu až 3000 jedinců, aby se zde spářili a vyvedli mladé. Jde o úžasnou podívanou, která se stala velkou turistickou atrakcí. Samaná je také ideálním místem pro výlety na nedaleký ostrov Cayo Levantado, který vyniká překrásnými plážemi. Ostrůvek se proslavil natáčením reklamy na oblíbený karibský rum Bacardi. Večer ožívá hudbou z místních barů a diskoték.

Samaná, Dominikánská republika

Městečko obklopuje nepříliš rozsáhlé pohoří, které má však velmi strmé svahy. Nejvyšší horou je Monte Mesam, která dosahuje výšky 605 metrů nad mořem a je výzvou pro všechny milovníky pěší turistiky. Z městečka Sánchez pak každý, kdo touží po aktivně strávené dovolené na poloostrově Samaná, může vyrazit do národního parku Parque Nacional Los Haitises na jižní straně zálivu. Jde o chráněnou oblast pobřežních mangrove a drobných ostrůvků, která je vyhledávaným útočištěm ptactva. Ve vnitrozemí parku je pak ukryto ještě několik jeskyní s petroglyfy a střepy keramiky. Výpravy do těchto míst organizují místní cestovní kanceláře, zejména v letoviscích Puerto Plata, Sosúa a Cabarete. Na severním pobřeží poloostrova Samaná leží letovisko Las Terrenas, od nějž se 12 km směrem na východ i na západ rozkládají jedny z nejkrásnějších pláží v celé Dominikánské republice. 

Samaná, Dominikánská republika

Donedávna byl poloostrov Samaná doslova nedotčeným koutem země, ale v roce 2007 bylo v jeho blízkosti zprovozněno mezinárodní letiště. Díky tomu se zvýšil počet návštěvníků zajímajících se o tuto oblast. Přesto si však poloostrov neustále uchovává své nedotčené kouzlo a není místem, kde byste se museli prodírat mezi davy turistů. Mnohé pláže zejí prázdnotou a bez povšimnutí zůstávají i vnitrozemské tropické pralesy plné zvěře a unikátní flóry. Pro všechny tyto přednosti je Samaná považována za jednu z nejzachovalejších a tudíž i nejkrásnějších oblastí Dominikánské republiky. Mnozí poloostrov nazývají ukrytým rájem.

- jap -

Článek byl zobrazen 11 069 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Exotická dovolená v Dominikánské republice

Vyberte si cenově výhodný zájezd od německé cestovky. Mezi nejznámější plážová letoviska v Dominikánské republice patří Cabarete, Playa Dorada a Punta Cana.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko