Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dominikánská republika: Poznejte pravou karibskou atmosféru

„Je to nejkrásnější místo, které kdy lidské oko spatřilo.“ Tato slova napsal slavný mořeplavec Kryštof Kolumbus španělské královně Isabele Kastilské, když v roce 1492 přistál v Dominikánské republice. Tento „ráj na zemi“, který patří mezi nejoblíbenější karibské destinace, se rozkládá na východní části ostrova Hispaniola v souostroví Velké Antily.

„Je to nejkrásnější místo, které kdy lidské oko spatřilo.“ Tato slova napsal slavný mořeplavec Kryštof Kolumbus španělské královně Isabele Kastilské, když v roce 1492 přistál v Dominikánské republice. Tento „ráj na zemi“, který patří mezi nejoblíbenější karibské destinace, se rozkládá na východní části ostrova Hispaniola v souostroví Velké Antily. Tento ostrov je zajímavý právě tím, že na něm leží dva státy: Dominikánská republika a Haiti, které zabírá západní část ostrova. Hlavním městem je Santo Domingo de Guzmán nebo jen krátce Santo Domingo (v doslovném překladu „Svatá neděle“). Bylo založeno roku 1496 a pozoruhodným způsobem se v něm snoubí historická architektura s moderními budovami. V roce 1990 bylo historické jádro zvané Zona Colonial zapsáno na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Stojí zde nejstarší katedrála, univerzita a nemocnice Nového světa. Význačnou dominantou města je Kolumbův maják, sedmipatrová stavba ve tvaru kříže, která vznikla v roce 1992 k výročí 500 let od připlutí Kryštofa Kolumba.

dominikánská republika

Vnitrozemí Dominikánské republiky je hornaté. V národním parku Armando Bermúdez se nachází nejvyšší hora celé karibské oblasti – Pico Duarte (3 098 m). Leží tu také nejnižší bod celého Karibiku, bezodtoké jezero Enriquillo (44 m pod hladinou moře). Je to jediné slané jezero na světě, ve kterém žijí krokodýli.

Nádherné pláže, relaxace, přírodní krásy

Dominikánská republika nabízí ideální prostředí pro relaxaci i aktivní odpočinek. Průměrné teploty na pobřeží se od listopadu do dubna pohybují okolo 28 °C. Na východě ostrova leží oblíbené rekreační středisko Punta Cana, které je proslulé překrásnými písčitými plážemi, palmovými háji a také golfovými hřišti. Osmnáctijamkové golfové hřiště La Cana bylo založeno v roce 2001, navrhl jej architekt Pete B. Dye. Čtyři jamky se nacházejí při mořském pobřeží. Velmi živé letovisko Punta Cana lemuje dlouhá písečná pláž Bávaro. Pokud však hledáte klidnější místo, vydejte se na poloostrov Samaná s nádherným horským vodopádem El Limon, který je 50 metrů vysoký. Toto letovisko je vhodné pro rodiny s dětmi.

dominikánská republika

V Dominikánské republice naleznete nejen pěkné pláže a průzračné moře, ale také krásnou přírodu hýřící barvami a životem, příjemnou uvolněnou atmosféru a široké možnosti sportovního a adrenalinového vyžití při jízdě na kanoi, raftu, potápění u korálových útesů nebo výletech do hor.

Bezstarostná dovolená s německými CK

Díky cestovní agentuře Rudolf Reisen, která zprostředkovává cenově výhodné zájezdy od německých CK, můžete vyrazit do vzdálených zemí a exotických oblastí a nemusíte přitom utratit spoustu peněz za letenky a ubytování. Německé cestovky se mohou pochlubit dlouholetou tradicí v oboru a příznivými cenami. K Němcům se poskytovatelé ubytovacích služeb po celém světě chovají pozorně a vstřícně. Budete se cítit cítí jako v bavlnce a bude s vámi zacházeno s odpovídající úctou a péčí. Více informací naleznete na www.rudolfreisen.cz.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 190 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Exotická dovolená v Dominikánské republice

Vyberte si cenově výhodný zájezd od německé cestovky. Mezi nejznámější plážová letoviska v Dominikánské republice patří Cabarete, Playa Dorada a Punta Cana.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko